havermout

(krachtig) ontbijt 

havermout

Benodigdheden

  • 60-70 gram (Glutenvrije) Havermout
  • Amandelmelk of havermelk
  • Handje Bosvruchten (vers of diepvries)
  • 0,5 EL Honing (beter van niet, maar kan voor het wennen wel lekker zijn)
  • 1 EL Gebroken lijnzaad
  • Eventueel 0,5 EL Bio Rozijnen
  • 1tl kaneel
  • Steelpannetje

Bereidingswijze

  1. Doe de havermout in de pan

  2. Giet daar de plantaardige melk bij zodat de havermout net ondergedompeld is. Let op, havermout neemt vocht op, dus hoe langer je het laat staan hoe zachter het wordt.

  3. Doe het na het opwarmen in een kommetje

  4. Doe er de bosvruchten, lijnzaad, rozijnen, kaneel en evt beetje honing bij

  5. De havermout moet niet te waterig zijn, mocht dit wel zo zijn, laat het nog even staan, dan kan de ‘’melk’’ intrekken en is het te droog of plakkerig? Doe je er een scheutje bij.

Dit is mijn favoriet. Je hebt de hele ochtend een verzadigd gevoel na dit ontbijt en daardoor geen behoefte aan tussendoortjes.